Om oss

Familjeföretaget

 

Vi som driver Nya Riksdagsmannagården sedan 1999 och Gamla Riksdagsmannagården sedan 2015 heter Joacim, Christine samt barnen Caroline och Louise Granhof. På gårdarna bedriver vi traditionell skogs- och lantbruk samt småskalig djurproduktion av utegrisar och lamm. Övriga nischer är aktiv viltskötsel med utsättning av vildfågel för arrangerade sällskapsjakter.

På Nya Riksdagsmannagården finns sedan 2009 en gårdsbutik med försäljning av kvalitetskött från gårdens lamm, utegrisar samt vilt från egen skog och lokala producenters mark.

2010 öppnades en EU-godkänd slakteri/vilthanteringsanläggning på gården. Det är av stor betydelse för oss att kunna erbjuda kvalitetskött från gården med den bästa djuromsorgen. Vi förädlar även en del av skogens råvaror till kvalitetsved.

Detta för att på bästa sätt ta vara på skogens resurser. 

Unik julstämning & julfirande i gårdsmiljö

Gamla Riksdagsmannagården är ett familjeföretag som
har drivits av Jens och Anne Granhof sedan 1979.
Gården övertogs 2015 av dottern Christine och svärsonen
Joacim Granhof. Sedan 1988 har gården sålt sina egna
producerade kungs- och rödgranar.

Familjens grundtanke är att ge besökana en unik julstämning i en
gammal anrik gårdsmiljö och erbjuda produkter som är
odlade, producerade på gården eller av lokala
producenter.

Tillsammans täcker gårdana 392 hektar av skog, åker, bete.

Film om Riksdagmannagården

Naturvacker omgivning runt gården

Belägen i Sveriges trädgård Blekinge, 14 km öster om Karlshamn. Liggande intill den gamla kulturvägen - Törnerydsvägen - som slingrar sig från skogsbygderna i norra Blekinge, över Halahult med sin forntida offerlund, ner genom den vackra dalgången med slättbygderna och odlingslandskapet. En väg, där mycket historia har skrivits och som för många blev den sista färden i det ”gamla landet”, innan utfärden från Karlshamn till det "nya landet" – Amerika.

Hos oss kan du njuta av allt vad naturen kan erbjuda. Gårdarna ligger vid vägen, mitt i skogen och några kilometer bort finns havet och ett flertal sjöar. Bland annat finns fyra sjöar intill våra fastigheter med fiskrätt för våra gäster. Båtar tillhandahålles. Endast tre kilometer från gårdarna kan havet, härliga badplatser bland idylliska vikar och klippor njutas! Järnavik är sedan vikingatiden en av Blekinges äldsta kända naturhamnar, idag en båthamn där turbåten lägger till på sin väg till den idylliska skärgårdsön Tjärö, ett annat mycket uppskattat utflyktsmål.

Värd att nämna är även den berömda Mörrumsån med det världsbekanta laxfisket i april. Mörrumsån ligger 15 kilometer väster om Karlshamn.